Delphin kemi

Chemoform

Kemikalier för pool och spabad

Rent och klart vatten, vad kan vara mer inbjudande till ett dopp? För att alltid få den känslan erbjuder DELPHIN ett kvalitativt program för vattenvård, både för pool, spa och bubbelbad.

Delphin är kanske Sveriges mest kända varumärke för pool- och spakemi och har ett brett sortiment för att passa alla. Det säljs av pool- och spahandlare och är ett komplett system med allt från pH-reglering, desinficering, alg- och flockmedel, rengöringsprodukter och specialprodukter. I serien finns både klorbaserade produkter och klorfria alternativ med brom och aktivt syre. Det finns också flytande produkter speciellt framtagna för automatiska doseringssystem.

Pooler och spabad skiljer sig åt genom t.ex. vattenmängd, värmen i badet, filter, rördragning och vattenrörele, de ställer därför olika krav på behandling. Våra kemikalier är framtagna och anpassade för sitt speciella syfte. Det är därför viktigt att du använder rätt produkter till ditt bad. Tänk också på att använda biocider på ett säkert sätt och läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Läs mer om poolkemikalier och spakemikalier på resp sida!

 

För våra återförsäljare erbjuder vi regelbundet utbildningar. Är du intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta oss.

Olika typer av desinficering

Desinfektion med klor
En vanlig och beprövad metod, klorvärdet ska vara 06-1,5ppm. Utöver den kontinuerliga kloreringen så genomförs även chockkloreringar.

Desinfektion med aktivt syre
Ett bra alternativ till klor som är luktfritt. 2 timmar efter doseringen skall värdet ligga på 5-8 ppm. Komplettera alltid med ett algmedel.

Desinfektion med brom
En metod som blir alltmer populär. Värdet ska ligga på 2-3ppm.