Stålväggspool

Stålväggspooler finns i finns i flera olika utföranden och kvalitéer. Vi har delat upp dem i tre olika kategorier, standardpooler, trädgårdspooler och de exklusiva stålväggspoolerna. Alla poolerna hittar du under produkter.

Standardpooler

Standardpooler är en utmärkt första pool för att prova. De har ett tilltalande pris och du får mycket pool för pengarna. Poolen bör placeras ovan mark. Under poolen ska alltid en bottenskyddsmatta läggas. Den skyddar poollinern för vassa föremål som kan förstöra linern. Vid montering utan bottenskyddsmatta gäller inte garantin. Bottenskyddsmatta ingår inte i paketet.

Det finns två modeller som är 90 cm höga, Arizona och Acapulco. De vita stålväggen är 0,32 mm tjock och galvad. Linern, eller poolduken som den också kallas, är blå 0,2 mm tjock och av s.k. överlappsmodell, dvs. att den hängs över kanten och kläms fast med en list.

Almeria, Ancona och Avila är alla 120 cm djupa. De har en galvad stålvägg som är 0,42 mm tjock och en liner som är 0,3 mm tjock av s.k. överlappsmodell.

Stålväggspooler Exklusiv

Våra exklusiva stålväggspooler ger badglädje i många år framöver. Poolen utmärks av komponenter av hög kvalitet som gör poolen mycket stabil och tålig. Våra stålväggspooler är idealiska för det skandinaviska klimatet oavsett om de ska grävas ned eller ställas ovan mark.

Exklusiva stålväggspooler kan grävas ned i marken, ställas ovanmark eller något däremellan (ovala pooler grävs ned minst 2/3 och runda pooler med 150 cm höjd grävs ned minst 1/3 pga vattentrycket).

En exklusiv pool har en stabil poolstomme och levereras komplett med komponenter som ett kraftfullt sandfilter och en rostfri stege. Om poolen ska stå ovan mark, men byggas in i ett altandäck ska man beställa en nedgrävd pool eftersom det är stegen som skiljer dem åt.Poolstomme
Stålväggen är 0,8 mm tjock vid 150 cm djup och 0,6 mm tjock vid 120 cm djup. För en bra hållbarhet är stålväggen galvaniserad och klädd med ett polyesterskikt. Vi ger 6 års kvalitetsgaranti på stålväggen förutsatt att poolen står torrt och att saltvatten inte används. En profilerad skena fäster ihop stålväggen och gör monteringen enkel (behöver inte skruvas ihop). Vid åttaformiga pooler medföljer tvärbjälke och stöttor till väggen som förstärker grundkonstruktionen och ger en bra stabilitet.

Poolmonteringen är enkel. Kortfattat rullar du ut bottenskyddsmattan, lägger ut bottenskenor och sätter i stålväggen som sätts ihop med en profilerad skena. Toppskenorna med snäpp-in list gör monteringen av linern mycket enkel. Därefter monteras inbyggnadsdelar och filter och poolen är klar för att fyllas med vatten.

OBS! Undelaget där poolen ska placeras måste vara helt vågrätt, stabilt och slätt. Se till att inga rötter, kvistar, stenar eller andra ojämna eller vassa föremål finns under poolen.  Vid nedgrävning rekommenderas att en betongplatta gjuts. Betongplatta och stödmur vid långsidorna är nödvändigt vid ovala pooler.Poolliner eller poolduk
Alla våra liners är av PVC, köld- och UV-beständiga. Materialvalet är viktigt och vi använder oss av beprövad AlkorPlan kvalitet som är konformad i enlighet med den senaste europeiska normen.

Liner går att välja i flera färger och mönster. Som standard levereras poolen med en blå liner i tjocklek 0,6 mm. Som tillval finns flera enfärgade och mönstrade liners. De är extra tjocka 0,75 mm och därmed starkare och mer hållbara.

Toppskenan med snäpp-in list är förberedd för att linern enkelt ska kunna hängas i och sättas på plats. Snäpp-in listen gör det också enkelt att byta linern senare om den har blivit missfärgad, gått sönder eller om man önskar ett nytt utseende på sin pool.Bottenskyddsmatta
Bottenskyddsmatta behövs för att skydda linern mot vassa föremål. Fleecen ger dessutom en angenäm känsla när man går på botten. Garantin på liner gäller inte om bottenskyddsmatta inte används. Sandfilter
Sandfilteranläggning anpassad efter poolstorlek. Sandfilter med en kraftfull pump för att få en bra cirkulation i bassängen. Filtertanken av polypropylen har en 6-vägs-toppventil som är förberedd för 50 mm rörkoppling. Kvartssand medföljer,
mängden är anpassad till filtertankens storlek. Samtliga sandfilter har ett förfilter och levereras med filterplatta.

Vill du koppla in en värmepump, bottensug eller andra tillbehör som använder pumpen kan en större storlek på sandfilteranläggning behövas. Det går, mot kostnadstillägg, att byta till en större storlek på sandfiler och pump. Prata i så fall med din poolhandlare innan beställningen görs.Stege
I alla våra poolpaket för Exklusiva stålväggspooler medföljer en rostfri stege som skiljer sig åt beroende på om poolen ska monteras ovan mark, helt- eller delvis nedgrävd. Det är därför viktigt att i beställningen ange hur poolen ska placeras. Byggs den in i ett altandäck behövs en stege för nedgrävd pool vilket är viktigt att ange i beställningen. Inbyggnadsdetaljer och rördelar
Ett breddavlopp och ett-två inlopp i ABS (vit plast) finns med i alla poolpaket tillsammans med de rördelar som behövs för ditt poolbygge.

Vi marknadsför och säljer även enklare stålväggspooler, för dessa gäller inte beskrivningen ovan. Information om dessa pooler hittar du i vår Clear Pool katalog.

Vill du veta mer, kontakta din närmaste poolhandlare och fråga efter en pool från Chemoform Scandinavia.