Thermoblockpool

Thermoblockpool

Thermoblockpoolen är ett bra val för dig som vill bygga själv och är lite händig. Poolen är enkel att bygga, har lång livslängd och en fantastisk värmeisolation. Den kan placeras helt eller delvis nedgrävd, eller fristående ovan mark. Thermoblock­poolen är därför ett utmärkt val till sluttande tomter, eller inbyggd i altanen.

Thermoblocken gör poolbyggandet enkelt, tack vare en välbeprövad konstruktion sätts blocken snabbt och lätt ihop. Poolstorleken är flexibel och anpassas efter dina önskemål eller trädgårdens förutsättningar. Konstruktionen med thermoblock och betong är välbeprövad och har en lång livstid som ger badglädje i många år framöver. De fylls med betong när byggstenstommen är färdigställd.

Denna isolationsförmåga utklassar andra typer av pooler. I och med att värmen hålls lite längre förlängs din poolsäsong och uppvärmningskostnaden av poolen reduceras. Tillsammans med en värmepump och ett pooltäcke kan du bada under stora delar av året.

Det finns flera tillverkare och försäljare av olika thermoblock för pooler. Det som är viktigt att kontrollera är att de har den s.k. P80-kärnan, dvs en hårdare yta inåt poolen som gör att man slipper få fula avtryck av knän, hälar, bollar eller andra hårda föremål i poolen. Man slipper också putsa eller sätta upp skivor på insidan av poolen.

En av de detaljer som mest påverkar poolens utseende mest är linern (poolduken). Det finns fler färger och mönster att välja mellan. Linern hängs i när betongen har härdat och går att byta ut senare om du vill förnya din pool.

Övergripande beskrivning av hur poolen monteras:
- Utgrävning av en grop. Räkna med ett grävdjup på 2 m om poolen ska vara helt nedgrävd. Det behöver vara ca 60 cm plats på alla sidor (räknad från poolens yttermått) för att kunna arbeta obehindrad.
- Dränering, isolering, armering och gjutning av en helt vågrät bottenplatta i betong.
- Själva poolen byggs av thermoblocken på betongplattan och varvas med armering, både lod- och vågrätt. Du kan även bygga en hörn- eller gaveltrappa samtidigt av blocken. Den fylls sedan med singel innan gjutningen.
- Inbyggnadsdelar såsom belysning, inlopp och breddavlopp monteras. Även en jetstream/simtränare eller vattenfall om du vill ha det.
- Thermoblock-stommen fylls med betong, det gäller även för ev trappa som fylls upp med betong ovanpå singlet.
- Skyddsmattan limmas på insidan.
- Snäpp-in listen monteras och poollinern hängs in.
- Montering av täckramar på inbyggnadsdelarna.
- Rördragning och installation av sandfilteranläggningen.
- Återfyllning runt poolen och fyllning av poolen med vatten.

Monteringsanvisning bifogas i alla poolset. Läs alltid igenom hela monteringsanvisningen samt säkerhetshänvisningarna innan du startar med monteringen. Betong och armering ingår inte i våra poolpaketet. Betong både till bottenplatta och fyllning av poolen görs lättast maskinellt.

En tålig och slitstark liner ingår i alla poolpaket. Dess tjocklek på 0,8 mm och en hög standard i produktionsprocessen garanterar en bra kvalité. Linern monteras med hjälp av en snäpp-in list. Det är en elegant och bekväm lösning där linern hängs i direkt på insidan av poolväggen. Även snäpp-in listen ingår i alla Thermoblock-poolpaket.

Mellan thermoblocken och poollinern fästs en skyddsmatta. Det ger en angenäm känsla när man går på botten och även en mjukare känsla på poolväggarna. Skyddsmattan skiljer och skyddar också linern från byggstenarna. Filt i tjocklek 500 g/m2, levereras med bredd 150 cm.

Vill du veta mer, kontakta oss eller din närmaste poolhandlare och fråga efter en Thermoblockspool från Chemoform Scandinavia.