Liner / poolduk

Linern ger poolen dess utseende

Förutom formen och omgivningen så är det poolduken som ger poolen dess speciella utseende. Med olika färger och mönster får samma pool helt olika utseende, så var noga med ditt val av liner. Den vanligaste färgen är blå, men vågar du välja något annat så kan du få en pool som skiljer sig från grannens.

En liner eller poolduk monteras inuti poolen och som fungerar som ett tätskikt. Det finns liners som är förtillverkade för att pass till poolen, i standardmått när du köper en ny pool eller måttanpassade om du väljer att bygga din pool med egna mått och egen utformning. Det finns också de liners som svetsat på plats.

Kavlitén på pooldukar skiljer sig stort från de enklaste och billigaste på 0,2 mm till de som svetsas på plats som kan vara upp till 1,6 mm.

Skötsel
Det är viktigt att sköta om sin pool på rätt sätt och se till att den rengörs regelbundet, både vattnet och själva poolduken. Om duken av någon anledning skulle få ett mindre hål eller reva kan du laga detta med ett särskilt reparations kit.

Även fast poolliners är tillverkade för att sitta i pooler så är de känsliga för kemikalierna som man använder. Det är viktigt för att ha rätt värden för att inte hållbarheten på duken ska försämras eller att den bleks. Klor får aldrig tillsättas direkt i poolen utan att först lösas upp eller läggas i en doseringsflottör.

Linern är också känslig för höga temperaturer. De vanliga poolduk har en maxtemperatur på +28 grader. Vi har även en linerserie med namnet Protect 33 som tål upp till +33 grader utan att form, färg eller hållbarhet påverkas.

Vill du veta mer, kontakta oss eller din närmaste poolhandlare och fråga efter produkter från Chemoform Scandinavia.